slide

FLYTT TILUtfordringer og muligheter
– gir utvikling og fremtid

Alstahaug kommune prev Dønna Helgeland next
yrkesliv1

Yrkesplass

I Dønna kommune står primærnæringer som jordbruk, fiske og oppdrett høyt. Lokale rederier innen fiske og oppdrett sysselsetter stadig flere, og et økende fokus på Helgeland som turistmål gjør at turistnæringen er i stadig utvikling og vekst.

oppvekst3

Oppvekst

I Dønna har vi en desentralisert barnehage- og skolestruktur, med Dønna barne- og ungdomsskole (DBU) som det naturlige midtpunkt. Skolen er moderne og tidsriktig, og er bygget sammen med en ny flerbrukshall. I samme lokaler finner vi et døgnåpent bibliotek, som er svært populært hos både store og små.

fritid2

Fritid

Dønnahallen har startet en ny tidsregning for aktivitetstilbudet i Dønna. Dønna Turn har hatt en eksplosiv økning i antall medlemmer, og har allerede rukket å arrangere nord-norsk mesterskap i turn.

egen profiliering

Egen profilering

Dønna er variert og utfordrende. I forhold til natur, vær og samfunnsutvikling. Utfordringer får frem det beste i mennesket. Mennesket blir formet av sine omgivelser. Dønnasamfunnet utvikler seg gjennom samarbeid og gode løsninger.

bolig1

Bolig og nærmiljø

Dønna kommune er en øykommune med fast bosetting på Vandve, Løkta og Dønna. Solfjellsjøen er kommunesentret, Bjørn er kommunikasjonsknutepunktet og Stavseng er tyngdepunktet for den maritime aktiviteten. Disse tre bygdene er også kommunens tettsteder.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - EngelskSpråk GermanSpråk French